Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از اساتید "مؤسسه فناوری راچستر" موفق شده است تا کمک‌هزینه ناسا را برای پژوهش در مورد جوان‌ترین همسایگان زمین دریافت کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از وب‌سایت رسمی "مؤسسه فناوری راچستر"(RIT)، گروهی از دانشمندان در حال بررسی داده‌های ناسا هستند تا به درک جدیدی در مورد جوان‌ترین و نزدیک‌ترین همسایگان زمین دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"جوئل کاستنر"(Joel Kastner)، استاد مرکز علوم تصویربرداری و دانشکده فیزیک و نجوم مؤسسه فناوری راچستر، کمک‌هزینه‌ای حدود ۴۰۰ هزار دلار از ناسا دریافت کرده است تا درک ما را در مورد ستارگان و سیارات تازه تشکیل‌شده افزایش دهد.

کاستنر و گروهش، مجموعه‌ای متشکل از ۱۵۰ ستاره را بررسی خواهند کرد که تنها حدود پنج میلیون سال یعنی تقریبا یک هزارم سن خورشید را دارند و هنوز از نظر ستاره‌ای نوزاد هستند. این ستارگان که در فاصله ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارند، بسیار نزدیک‌تر از سایر قطب‌های ستاره‌های جوان مانند سحابی معروف "شکارچی"(Orion Nebula) هستند که ۱۵۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد.

کاستنر گفت: اگر می‌خواهید یک سیاره تازه متولد شده را ببینید، این ستاره‌ها مکان‌هایی عالی هستند. از آنجا که آنها بسیار نزدیک و بسیار جوان هستند، نسبت به سیارات جوانی که ممکن است سعی دارید در مناطق دورتر ستاره‌زایی پیدا کنید یا سیارات مسن‌تری که به دور ستاره‌های میانسالی مانند خورشید می‌چرخند، بسیار درخشان هستند.

این پژوهش از داده‌های چهار مأموریتی استفاده خواهد کرد که بینشی را در مورد ستارگان ارائه می‌دهند. در این پژوهش، از داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط ماموریت "ایکس‌ام‌ام-نیوتون"(XMM-Newton)، "کاوشگر تکامل کهکشان‌ها" یا "گلکس"(GALEX)، ماموریت "MASS2" و "کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع"(WISE) استفاده خواهد شد.

کاستنر گفت که این پژوهش براساس کار سه نفر از دانشجویان فارغ‌التحصیل او، "آنی دیکسون واندرولد"(Annie Dickson-Vandervelde) و "آتیلا وارگا"(Attila Varga)، دانشجویان دکترای فناوری و علوم اخترفیزیک و "ویلیام گریمبل"(William Grimble)، دکترای علوم تصویربرداری انجام می‌شود که پیشتر اکتشافات مهمی را در مورد ستارگان انجام داده‌اند. در سال ۲۰۲۰، واندرولد به کشف سیاره‌ای کمک کرد که در آن زمان تصور می‌شد یک سیاره غول‌پیکر در منطقه مورد نظر باشد و بعدا مشخص شد که ستاره‌ای با جرم کم است که صفحه‌ای از مواد، اطراف آن را پوشانده است.

این پژوهش در ماه مه آغاز شد و در آوریل ۲۰۲۵ به پایان خواهد رسید. کاستنر گفت که با فارغ‌التحصیلی واندرولد و گریمبل، او دانشجویان جدیدی را برای کمک به پژوهش جذب خواهد کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ستاره ، خورشید ، ناسا ، کمک هزینه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ستاره خورشید ناسا کمک هزینه کمک هزینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اعلام سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تعدادی از فعالان و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران برای ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان حضور یافتند.

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی بیان کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات، خصوصا صادرات همچنین جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

حسن زمانیان گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک، قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است. در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صنعت گواهی‌نامه‌های رتبه بندی تحقیق و توسعه صادر می شود. معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی در صورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران صادر می شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم. فاصله به این دلیل است که نمی توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری سازی نرسانده ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود. بنابراین باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که پیچیدگی اقتصادی مثبت داشته باشند.

زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد. همچنین محصولات تولید شده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرد که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری سازی و فروش محصولات نقش کلیدی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود